באלול הקרוב תיפתח אי"ה ישיבה גבוהה עם אפשרות ל'הסדר' בחצור הגלילית. הישיבה שואפת לגדל תלמידי חכמים ואנשי תורה מתוך לימוד תורה בשמחה ובהתמדה. להקמת ישיבה בחצור חשיבות עצומה. הניסיון מלמד שישיבות שהוקמו במקומות דומים הקרינו על סביבתן, האירו את העיר והפריחו אותה מבחינה רוחנית.
הישיבה דתית לאומית, יונקת מתורתו של הרב קוק אך יחד עם זאת נותנת מקום לגוונים נוספים של תורה, מסתבר שלא כל האמת מצויה אצלנו ואפשר לקבל הרבה מאד גם משיעורי תורה של רבנים שאינם מגדירים את עצמם בציונות הדתית.
בישיבה יושם דגש על לימוד גמרא בעומק ובהיקף. בנוסף לכך נעודד את התלמידים לגדול בתורה ולהתקדם בצורה מסודרת ובקביעות בתנ"ך, בלימוד משנה, הלכה, מוסר ואמונה. לימוד התורה בישיבה יכוון את הלומדים לחיות מתוך חיבור משמעותי לתורה, מתוך תיקון המידות ועבודה רוחנית.
סדר היום: סדר בוקר – לימוד גמרא בעיון. סדר צהריים וערב – לימוד גמרא בבקיאות.
סדרי לימוד יומיים קצרים במוסר ובהלכה.
שיעורים שבועיים בגמרא, תנ"ך, הלכה, אמונה, תורת הרב קוק וחסידות.
הצטרפות לישיבה חדשה במקום מסורתי שיש בו צמא לתורה, היא הזדמנות להיות שותף לשליחות גדולה. המשמעות שלך בתור תלמיד בישיבה חדשה ומתפתחת, גדולה לאין ערוך מאשר בישיבה ותיקה ומבוססת.
נכון, תמיד אפשר לעמוד מהצד ולחשוב על טובתנו האישית אך מסתבר שלא לשם התורה מכוונת אותנו. על משה רבנו כתוב 'ויצא אל אחיו', גם הוא יכול היה להישאר בארמון אך היה לו אכפת…
אנו רואים חשיבות בכך שתהיה אווירה טובה ושמחה בישיבה. בישיבה שמצויה בשלבי הקמה נוצרת דינמיקה מיוחדת של גיבוש, ראשוניות ושליחות בתוך החבורה. מעבר לכך אנו מאמינים בקשר חם ופתוח בין הרבנים והתלמידים, בשיחות אישיות ובכך שכל תלמיד ירגיש שיש לו אוזן קשבת וכתובת, אליה הוא יכול לפנות תמיד. כמובן שכמו בכל מקום, כל תלמיד מוצא את הדמות שאליה הוא מתחבר באופן אישי.
אין הגדרה לרמת לימוד קודמת הנדרשת מן התלמידים. אפילו רבי עקיבא הגיע לישיבה מבלי שידע לקרוא. העיקר הוא הרצון ללמוד תורה, הרצינות ותחושת האחריות. מי שיבוא מתוך רצון ללמוד, יתקדם ויעלה מעלה מעלה בס"ד.
תלמיד שמחפש 'להעביר שנה' בהחלט איננו מתאים לישיבה. בישיבה חדשה כל תלמיד הוא משמעותי, מבחינת אווירת הלימוד בבית המדרש ומבחינת האווירה הרוחנית בישיבה בכלל. תלמיד שאין לו רצון אמיתי להתקדם בלימוד ובעבודת ה' ירגיש לא שייך…
השאיפה היא לפתוח שעור א' ובו חמישה עשר – עשרים תלמידים. בנוסף נגייס מספר תלמידים משיעורים גבוהים מישיבות באזור.
ישיבת חצור מוגדרת כישיבה גבוהה מתוך רצון לתת לתורה מקום מרכזי. תלמידים שמתכננים מראש את תקופת הלימוד שלהם בישיבה, את תקופת השרות הצבאי וכו' בעצם, אינם מאפשרים לעצמם הזדמנות אמיתית להשתקע בעולמה של תורה. מסיבה זו נכוון את התלמידים להקדיש את התקופה הראשונה בישיבה למפגש עם התורה, לצלול בעומקה ולטעום את מתיקותה, בלי לחץ ובלי לעמוד עם סטופר.
הישיבה מתואמת עם איגוד ישיבות ההסדר כך שיתאפשר לכל תלמיד שירצה לצאת לשרות צבאי במסגרת ה'הסדר' לעשות זאת, בשיתוף פעולה עם ישיבות הסדר הפועלות באזור.
בחור שיהיה מעוניין להתגייס במסגרת כזו או אחרת יקבל הדרכה והכנה נרחבת, בשיעורים ובליווי אישי.
אנו מאמינים שהקשר האישי עם רבני הישיבה הוא אחד העמודים הבונים את החיבור לעולמה של תורה במהלך החיים. קשר זה אינו מסתכם בשנות הלימוד של הבחור בישיבה אלא מתבטא גם בביקורים במהלך השרות הצבאי, ובשמירה על קשר משמעותי בהמשך, גם לאחר החתונה.
כאמור, ישיבת חצור נמצאת בשלבי הקמה ותיפתח אי"ה באלול הקרוב.
לפני כעשרים שנה הקים מנכ"ל הישיבה, מיכאל דאודי, את ארגון 'חזון הדור הצעיר' בחצור. סביב ארגון זה נוצרה קהילה, בית כנסת ובית מדרש ערב, גמ"חים עם ציוד רפואי וסלי מזון לנזקקים, פרוייקטים ופעילויות.
במהלך השנה האחרונה הוקם בית מדרש לישיבה הגבוהה, אך השאיפה היא שתוך שנתיים/שלוש הישיבה תתרחב ויוקמו מבני קבע של בית מדרש, פנימיה וחדר אוכל.
כאמור, השנה הוקם בית מדרש נאה ומרווח. התלמידים יתגוררו בדירה בקרבת מקום לישיבה. ארוחות הצהריים וסעודות השבת יסופקו ע"י קייטרינג בשלב הראשון, כאשר השאיפה כאמור היא שעם התרחבות הישיבה תוך מספר שנים יוקמו מבני קבע, פנימיה, חדר אוכל ומטבח. יתר הארוחות (בוקר וערב) יוכנו ע"י תלמידי הישיבה בתורנות.
עם שכלול הישיבה והתפתחותה בשנים הבאות אי"ה, הישיבה תיערך להחזקת אברכים, גם מבחינה כספית וגם מבחינת תוכניות לימוד לרבנות ולדיינות והכנה לחיי משפחה.
חצור היא מקום חם בעל אופי מסורתי וצמא לתורה. כאמור, קהילת 'חזון הדור הצעיר' היא המעגל הקרוב ביותר לישיבה אך אנשים בחצור ללא השתייכות לזרם כזה או אחר מעוניינים שתקום ישיבה בחצור מרגישים תחושת שותפות, ותורמים לעניין מזמנם ומכספם.
כאמור, הניסיון בישיבות שהוקמו במקומות דומים מלמד שתלמידים רבים מתחתנים, נשארים לגור סביב הישיבה וכך נוצרת קהילה חזקה המחזקת את סביבתה, יוצרת מעגלים ומפריחה את המקום.
האמת היא שבשלב הנוכחי מוקדם מעט לבנות מגדלים באוויר, אך שאלות כמו הקמת מכון הוראה בצמוד לישיבה וכו', ידונו אי"ה בעתיד ויקבלו מענה בהתאם לצרכים שיווצרו.
ראשי הישיבה, שניהם רבנים תושבי חצור.
הרב מיכאל אליה – בוגר ישיבת ההסדר בחספין, והרב משה שילת – בוגר הישיבה במצפה רמון. רבנים נוספים השותפים לבית מדרש ערב של קהילת 'חזון הדור הצעיר' ילמדו גם כן בישיבה מגוון רחב של נושאים: הלכה, אמונה, חסידות ועוד.
הקמת ישיבת חצור נעשית בברכתו ובעידודו של הגאון הרב שמואל אליהו שליט"א, שישמש כנשיא הישיבה וימסור שיעור לתלמידים מעת לעת.
כאמור, אנו רואים בקשר בין הצוות לתלמידים נדבך חשוב מאין כמותו בבנין האישיות ובחיבור משמעותי לתורה, חיבור שיצמיח אנשי תורה. הכניסה ללימוד תורה אינטנסיבי היא תהליך שיש בו רגעים רבים של עליה אך לעתים צצים גם רגעי משבר, ואנו מאמינים שיש חשיבות גדולה לשיח פתוח ואמיתי בכל עת ובכל מצב. הקשר עם התלמיד יוצר מציאות שבה לכל תלמיד יש כתובת, אליה הוא יכול לפנות תמיד. מבחינה מסוימת אפשר לומר שהקשר עם הרב חשוב לעתים לאין ערוך מהשיעורים שהוא מעביר.
נבנה ע״י ותקין׳s בוטיק